Microsoft Activision’u almaya çok yaklaşmıştı ki İngiltere araya girdi!

Kuruluş, yaptığı açıklamada anlaşmanın tekel bir oyuncu yaratarak yeni oluşan bulut oyun pazarına zarar verme riski taşıdığını söyledi. Anlaşma sonuçlandırılırsa, Microsoft’un %60 ila 70 arasında bir pazar payına sahip olacağını da sözlerine ekledi,

İngiltere’nin araştırması başlangıçta hem bulut sorunlarına hem de daha geniş konsol oyun pazarına odaklandı. Ancak bu yılın mart ayında, konsol pazarının başlangıçta tahmin edildiğinden daha az sorun olacağını açıkladı. Sonuç ise genel olarak, Microsoft’un Call of Duty, Overwatch ve World of Warcraft gibi yüksek profilli Activision Blizzard oyunlarını rakip platformlardan engelleyebilse de, tüm bu satışları masada bırakmanın iş açısından pek mantıklı olmadığıydı.. Microsoft, Call of Duty’ye erişim için Nintendo ile bir anlaşma imzalayarak bu endişeleri gidermeye çalıştı ve aynı şekilde Sony’ye de tekliflerde bulundu. Sonuç olarak soruşturma da daha büyük endişe kaynağı bulduğu bulut oyun pazarına yeniden odaklandı.

Microsoft Activision’u almaya çok yaklaşmıştı ki İngiltere araya girdi!

CMA, raporunda Microsoft’un bir marka ve bir altyapı sağlayıcısı olarak güçlü yönlerinin dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Spesifik olarak, hem oyun hem de oyuncular için büyük markalar olan Windows ve Xbox’ı ve bulut tarafında xCloud ve Azure ile onu destekleyecek altyapıyı zaten kontrol ediyor. Düzenleyiciler, bunların Activision Blizzard’ın oyun portföyüyle birleştirilmesi durumunda bulut oyun alanında daha kolay silah haline getirilebileceğini söylüyorlar. Ve Sony ve Nintendo’nun yanı sıra diğer bulut oyun şirketlerine karşı bir sopa olarak kullanılmasalar bile, tekel bir sağlayıcının riskleri bulunuyor. Örneğin, CMA anlaşmanın “piyasadaki rekabetin dinamizmi ve yaratıcılığı tarafından belirlenmesinin aksine, oyunların mevcut olduğu hüküm ve koşulları standartlaştıracağını” söylüyor.

Karşılaştırıldığında, düzenleyiciler, birleşme olmadan Activision Blizzard’ın “öngörülebilir gelecekte bulut platformları aracılığıyla oyunlar sağlamaya başlayacağına” inanıyorlardı. Ve öyle olsaydı, kullanıcılar, tüm bu içeriğin Microsoft’un ekosisteminde kilitli olduğu veya en azından kullanıcılara daha ayrıcalıklı koşullarda sunulduğu duruma göre daha geniş bir hizmet sağlayıcı seçeneğine sahip olacak. Yetkililer, bunun “rekabette önemli bir azalma” olacağını düşündüler ve bu da kararın alınmasında etkili oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*