Google’dan disleksi hastaları için sevindirici haber

Teknoloji devi, Chrome için bir sitenin birincil içeriğini alan ve dikkat dağıtıcı unsurları azaltmak için kenar çubuğuna yerleştiren “okuyucu modunu” başlattı. Kullanıcılar ayrıca kendileri için en uygun kombinasyonu bulmak için metnin yazı tipini, yazı tipi boyutunu ve aralığının yanı sıra rengini ve arka plan rengini de değiştirebilecek.

Okuyucu modu, Google’ın eğitim kullanıcıları için sunduğu yeni özelliklerden ve güncellemelerden yalnızca biri. Google Classroom’un bir diğer yeni özelliği, eğitimcilere YouTube videolarına etkileşimli sorular ekleme olanağı sağlıyor. Bu, öğrencilerin soruları yanıtlamasına ve anında geri bildirim almasına olanak tanıyarak öğretmenlere konuyu ne kadar iyi anladıkları konusunda fikir veriyor.

Google ayrıca öğretmenlere, öğrencilerinin erişebildiği materyallerin kullanılabilirliğini genişletebilmeleri için uygulama setlerini kendi alanlarındaki diğer doğrulanmış eğitimcilerle paylaşmanın bir yolunu sunuyor.

Google’dan disleksi hastaları için sevindirici haber

Örneğin, özellikle zor matematiksel ve bilimsel kavramlar için, daha fazla örnek, onları daha iyi anlamak için daha fazla fırsat anlamına gelir. Şirket, Chrome OS’de de Screencast için yeni bir web oynatıcı yayınladı ve kullanıcıların yayınları herhangi bir platformdaki herhangi bir tarayıcıda izlemesine olanak tanıyor. Ayrıca Screencast alt yazıları ve alıştırma setleri için genişletilmiş dil seçeneklerine de sahip.

Meet’i çevrimiçi dersler için kullanan sınıflar da yeni ve kullanışlı bir özellik de bulacak: Yapay zeka tarafından desteklenen el kaldırma hareketi algılama. Görünüşe göre, bir öğrenci gerçek hayatta bir el kaldırdığında, video konferans uygulaması artık El Kaldırma simgesini otomatik olarak etkinleştirebiliyor. Ayrıca, iki öğretmen artık Meet’te slaytları aynı anda yönetebilecek ve dersleri birlikte sunabilecek. Google yıllardır eğitimle ilgili araçlarını büyütüyor ve geliştiriyor, ancak belki de pandemi sırasında okullar kapandıktan sonra işleri bir adım öteye taşıdı. O zamandan beri sanal sınıfları daha kullanışlı hale getirmek için bir çok güncelleme yayınladı ve görünüşe göre okullar çoğunlukla yüz yüze eğitime geri dönmüş olsa da çevrimiçi tabanlı eğitimi unutmamış gibi görünüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*