Google iklim değişikliğine karşı yapay zekayı kullanacak

Aşırı hava olaylarının kıyı şehirlerimizi düzenli olarak sular altında bırakması ve kırsal topluluklarımızı yakıp yıkması ihtimaline karşı Google cömertliğiyle, sivil toplum örgütleyicilerinin iklim değişikliği kaynaklı felaketi savuşturma çabalarında kullanabilecekleri yeni bir çok çevrimiçi araç geliştirdi.

Google, aşırı hava durumu uyarılarını zaten etkilenen konumlardaki kullanıcılara gönderiyor ve Arama sayfası aracılığıyla olay hakkında yararlı, anlaşılması kolay bilgiler sağlıyor: kar fırtınası uyarısı, sel uyarıları, kasırga uyarıları veya başka ne varsa. Şirket şimdi bu listeye aşırı sıcaklık uyarılarını da ekliyor.

Olayla ilgili Google’da arama ayrıntıları, sıcak hava dalgasının tahmini başlangıç ve bitiş tarihlerinden, bu sırada dikkat edilmesi gereken tıbbi sorunlara ve etkilerinin nasıl azaltılacağına kadar her şeyi gösterecek. Şirket, sağlanan bilgilerin hem doğru hem de uygulanabilir olmasını sağlamak için Global Heat Health Information Network (GHHIN) ile ortaklık yapacak.

Google iklim değişikliğine karşı yapay zekayı kullanacak

Şehirler bunaltıcı değilse, vatandaşları sıcak havalarda rahat ettirmek çok daha kolay, ancak betona karşı olan aşkımız bu amaca uygun değil. Bu nedenle Google, şirketin Çevresel Öngörüler Gezgini uygulamasındaki bir özellik olan ve “yapay zeka ile havadan görüntüleri birleştirerek şehirlerin mevcut ağaç kapsamını anlayabilmeleri ve kentsel ormancılık girişimlerini daha iyi planlayabilmeleri için” çarşamba günkü sürümde bir özellik olan Tree Canopy’yi geliştirmesinin bir nedeni de bu.

Tree Canopy şu an zaten birçok şehirde kullanılıyor, ancak çarşamba günkü duyuru ile program, Atlanta, Sidney, Lizbon ve Paris de dahil olmak üzere dünya çapında yaklaşık 350 şehre daha genişleyecek. Google ayrıca, günümüzün katranlı kağıt çatılarının yaptığı gibi güneşten gelen ısıyı emmek yerine yansıtan “soğuk çatıların” kurulumunu planlamaya yardımcı olmak için benzer şekilde tasarlanmış bir yapay zeka da sunacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*