İnsanların internetten ürün satın alırken referans aldıkları noktalardan birisi de o ürünün yorumları. Alınan ürün ne olursa olsun ürün puanı ve müşteri memnuniyeti yüksekse satma şansı da bir o kadar artıyor. Görünüşe göre şirketler de bunun farkında ve bu durum suistimal edilmeye başlanmış.
Ürünlere girilen sahte yorumlar çok yanıltıcı olabiliyor. Google ve Amazon da en güvenilir şirketler olmalarına rağmen bu sahte yorumlardan yararlanan isimler arasında yer alıyor olabilirler.
Google ve Amazon sahte ürün yorumlarıyla suçlanıyor
Facebook ve Google’a karşı açılan davalardan sonra, İngiltere’de şimdi de hedef Amazon ve Google oldu. Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA), internetten alışveriş yapan insanları sahte yorumlardan korumak için Amazon ve Google’a yeni bir soruşturma başlattı. Geçtiğimiz Mayıs ayında söz konusu şirketlerin kendi sitelerinde sahte veya yanıltıcı incelemeleri ele aldıkları hakkında söylentiler vardı. Google ve Amazon birden fazla üründe veya hizmette yığılı şekilde ürün incelemeleri almak gibi şüpheli hareketler yüzünden dikkat çekmişti.
Amazon ve Google, e-ticaret ve çevrimiçi arama üzerinde muazzam bir güce sahip. Geçen yıl, Amazon’un yıllık net satışları pandemi yüzünden net %38 artarak 386 milyar dolara ulaştı. Google ise 2019’da alışveriş özelliğini, fiyat takibi ve görsel arama gibi özellikler ekleyerek iyileştirdi. Bu neticede iki şirket de internet üzerinden alışverişte vazgeçilmez isimlerden oldu. Sahte yorum ve inceleme olayları doğrulanırsa insanların güveni büyük ölçüde kırılabilir.
Bir yanıt bırakın