Yaklaşık son 4 yıldır, giderek daha fazla ‘uçan araba’ görüyoruz. Giderek daha fazla şirket, bu konseptte yeni birçok proje üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Örneğin, Klein Vision AirCar gibi, bir uçak gibi uçabilen ve otoyolda sürülebilen katlanabilir kanatlara sahip gerçek bir araba konseptini duyurmuştu.
Cityhawk ise diğerlerinden, temelde farklılık gösteren kanatsız koltuklu büyük bir araç. Araç 80’lerin Bilim Kurgu filminden fırlamış gibi görünüyor.
İşte Kanatsız Uçabilen Araç CityHawk!
Urban Aeronautics şirketi tarafından geliştirilen ve tasarlanan CityHawk, “hidrojenle çalışan ilk elektrikli uçan araba” ve en çarpıcı görsel detayı kanatlarının olmaması. Manevra kabiliyeti dikey olarak çalışmasına izin veriyor ve beş yolcuyu oturtabiliyorsunuz. CityHawk öncelikle uçan bir taksi veya acil tıbbi araç olarak kullanılmak üzere tasarlanmış ve ayrıca gün boyunca birden fazla uçuş yapabiliyor.
Geliştiricileri, bu uçan otomobilin kapalı çift kanallı özel rotorlara dayanan “Vancraft” adlı yenilikçi bir teknoloji içerdiğini ve kabin içindeki ve dışındaki gürültüyü azaltmanın yanı sıra türbülans durumunda bile genel stabiliteyi artırmak için çalıştığını belirtiyor. Buna ek olarak, uçakların otomatik pilotuna benzer otonom hava trafik sistemleri şehirlerdeki binaları tespit edebiliyor ve önlem alabiliyor.
Hidrojenle Çalışan İlk Uçan Araç
Hepsinden iyisi, “Cityhawk” geceleri ve her türlü havada güvenli bir şekilde çalışacak şekilde tasarlanmış ve kullanılabilirlik yeteneklerini büyük ölçüde genişletmiş. Bu uçan arabanın avantajlarından biri de çatılar gibi kentsel alanlara inme yeteneği. Bu da zamandan tasarruf sağlıyor ve verimliliğini arttırıyor. Acil tıbbi cihaz olarak kullanım için bu çok önemli bir şey.
Cityhawk’ın içi “konforlu koltuklar, WiFi bağlantısı ve çoklu dokunmatik ekranlarla lüks bir araba kadar rahat olacak şekilde” tasarlanmış. Ancak şüphesiz, en önemli unsurlarından biri enerji teknolojisinde. Urban Aeronautics, yakıt hücresi teknolojisini otomobile entegre etmek amacıyla Amerikan Hypoint şirketiyle ortaklık yapmış ve böylece hidrojen ve elektrikle çalışabiliyor.
Bir yanıt bırakın