Xiaomi telefonunuzdaki Global ROM’un avantajları ve dezavantajları!

Bir mobil cihaz satın almadan önce, kaç yıl boyunca güncelleme alıp almayacağını önce bilmemiz gereken bir husustur. Peki, MIUI‘nin bir veya daha fazla sürümüne sahip olmamız durumunda, mobil cihazımızda belirli öğeleri kazanacağız veya kaybedeceğiz. Ve bugün tam olarak da bunu öğreneceğiz, Global ROM‘lu bir Xiaomi cep telefonuna sahip olmaya değip değmeyeceğini görmeye çalışacağız.

Daha hızlı güncellemeler ve test imkanı

Öncelikle Xiaomi akıllı telefonumuzun Global versiyon olması durumunda kazanacağımız puanlardan biri de Android güncellemelerinin cihazımıza daha erken ulaşabilmesidir. Çin ROM‘unda olduğu kadar hızlı olmayacağı açık olsa da, gerçek şu ki Avrupa versiyonuna (EEA) göre her konuda genellikle daha hızlıdır.

Bu yüzden bu sürüme sahip olmanın en faydalı noktalarından biri de bu olacaktır. Ve sadece bu da değil, aynı zamanda kullanıcıların MIUI‘nin bu yeni sürümünü test edecek ayrıcalıklıların bir parçası olmaya çalışmak için kaydolabilecekleri beta programları da var.

Avrupa kısıtlamaları yok!

MIUI EEA ROM‘u Global ROM ile karşılaştırırsak bulduğumuz ana özelliklerden biri, bu ilk versiyonun Avrupa Birliği içinde gerekli olan farklı düzenlemelere uyarlanması gerektiğidir, örneğin, ses seviyesi ve hatta aramaları kaydetme özelliği gibi farklı unsurlar da sınırlananlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle Global, MIUI‘yi tüm yönleriyle tanımlayan sürüm daha eksiksizdir, çünkü her türlü sınırlama kaldırılmıştır, bu durumda Avrupa versiyonundan önce geliştirmeleri tamamlanmalıdır.

Global ROM ile dezavantajı

Çin dışındaki tüm ülkeler için resmi MIUI ROM, daha önce de söylediğimiz gibi genellikle daha hızlı güncellemeler alıyor. Bu nedenle bu sürüme sahip bir akıllı telefona sahip olan kullanıcılar, haberleri diğerlerinden önce almaktan keyif almanın yanında olumsuz bir yanı da var. Ve temelde, söz konusu güncellemenin mobil cihazın yazılımında bazı hatalar olması durumunda ilk etkilenenler bu kullanıcılar olacaklardır.

Daha az güvenlik?

Öte yandan, birçok kullanıcı daha fazla güvenliğe sahip olmayı tercih ediyor. Her şeyden daha fazla, çünkü örneğin Avrupa düzenlemeleriyle sınırlandırılan EEA ROM‘u, farklı reklamlara izin vermektedir. Farklı MIUI’lerin kendi uygulamalarında görünebilecek reklamlarda olduğu gibi. Bu, global sürümde gizliliğin korunması ve kullanıcı güvenliği ile ilgili katı kuralların olmadığı anlamına da geliyor.

ROM farklılıkları bazen insanların canlarını sıkabiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*