Xiaomi Mi 12 özellikleri belli olmaya başladı! Bu ne hız!

Yonga seti devi Qualcomm, son haberlere göre 4nm üretim süreci kullanılarak TSMC ile üretilecek yeni bir amiral gemisi Snapdragon işlemcisi geliştiriyor. Snapdragon 895 olarak isimlendirilecek olan bu modelin ilk olarak Xiaomi Mi 12 modelinde kullanılacağı ortaya çıktı.

Qualcomm’un TSMC’ye dönmesini sağlayan ana neden, TSMC‘nin 2022’de 4nm ürünlerinin seri üretimine başlamayı planladığı bilgisiydi. Samsung, 5nm işlem teknolojisi kullanarak mevcut Snapdragon 888 amiral gemisi yonga seti üretiyor.

Kaynaklar, Qualcomm ve TSMC tarafından piyasaya sürülecek olan Snapdragon 895 yonga setinin 2022‘ye kadar açıklanmayacağını belirtiyor. Bu da Xiaomi Mi 12‘nin çıkış tarihinin ötelenebileceğini gösteriyor.

Snapdragon 895’in Qualcomm X65 5G modem alması bekleniyor ve 5G ağlarda en yüksek hız 10 Gbps’ye yükseltilecek. Snapdragon X65 modem ayrıca Qualcomm 5G PowerSave 2.0 güç tasarrufu teknolojisine sahip olacak. Bu, platformun güç tüketimini önemli ölçüde azaltacak.

Samsung bildiğiniz gibi Galaxy S21 Ultra ile bu yıl LTPO ekrana geçiş yapmıştı. Geçen yılki Galaxy Note 20 Ultra da bu ekrana sahipti. Yüksek üretim maliyeti nedeniyle şu ana kadar bu ekranı kullanan tek telefonlar bunlar. Şu anda, pek çok akıllı telefon bu tür bir ekranla gelmiyor. Bununla birlikte, içeriden edinilen son bilgiler, bu yıl LTPO ekranlı daha fazla cep telefonu olacağını gösteriyor.

DisplaySearch ve DSCC’nin kurucusu ve baş analisti Ross Young’a göre; bu yılki OPPO Find X3 serisi, Samsung Galaxy Z Flip 3, Samsung Galaxy Z Fold 3, Xiaomi Mi 12, Huawei Mate 50 Pro, iPhone 12s Pro ve iPhone 12s Pro Max, LTPO ekranlarını kullanacak.

LTPO Ekran nedir?

LTPO, Düşük Sıcaklıkta Polikristalin Oksit’in kısaltmasıdır. LTPO, herhangi bir ek donanım olmadan ekranların yenileme hızını önemli ölçüde azaltabilir. Örneğin, yeni Galaxy S21 Ultra, izlediğiniz şeye bağlı olarak 120 Hz’den 10 Hz’e düşecek ve bunların tümü gerçek zamanlı olarak gerçekleşecek.

Bir LTPO ekrana sahip olmanın en büyük avantajlarından biri, cihazın yenileme hızını düşürerek çok fazla güç tasarrufu sağlayabilmesidir. Bununla birlikte, LTPO’nun seri üretimi çok karmaşık ve sürecin karmaşıklığı yüzünden maliyet yükü maalesef ki çok fazla.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*