İnternet ortamında hayata geçen her işletmenin pürüzsüz şekilde faaliyet göstermesi için öngörülebilir ve sabit performans vadeden güçlü sunuculara ihtiyacı vardır. Örneğin; büyük bir e-ticaret şirketi sahibiyseniz veya butik pastanenizi internet üzerinden uzak lokasyonlardaki alıcılara ulaştırmak istiyorsanız, klasik fiziki sunucuların bakımı ve yönetimi hem pahalı hem zaman alıcı olacaktır. Buna karşılık VDS sunucusu kullanarak bunları dert etmekten kurtulabilirsiniz.
VDS Sunucu Nedir, Ne İşe Yarar?
Şimdi, VDS sunucularının ne şekilde ortaya çıktığına ve nasıl kullanıldığına biraz daha detaylı eğilelim. Günümüz teknolojileri sayesinde aynı donanım üzerinde birden fazla sanal makinenin çalıştırılması mümkün hale geldi. Bahsettiğimiz bu sanal makineler, yani sanal özel sunucuların (Virtual Private Server) her biri CPU, RAM, disk depolama gibi kendi kaynaklarını barındırmakta. Bununla beraber, sanal özel sunuculardan biraz daha farklı çalışan VDS sunucularda tüm bu kaynaklar %100’e kadar tek bir kullanıcı tarafından kullanılmaktayken, sanal özel sunucularda bir veya birden fazla kaynağın paylaşılması söz konusudur.
Dolayısıyla eğer bir VDS sunucu sahibiyseniz; CPU, RAM gibi kaynakların tamamı size tahsis edilmiştir ve özel bir sunucu gibi kullanılabilir, ancak fiziki değil sanal olarak.
Bugün VDS sunucuların popüler bir seçenek haline gelmesinin sebepleri başında sahip olduğunuz kaynakları her an yükseltme olanağına sahip olmanız geliyor. Çekirdek sayısını artırıp azaltmak ya da RAM boyutunu değiştirip disk depolama kapasitenizi değiştirmek için sınırsız özgürlük alanı tanıyan VDS sunucular, fiziksel sunuculara kıyasla son derece esnek ve kişiselleştirilmiş kullanım olanağı sunar. Zira fiziksel sunucularda öncelikle ilgili parçaların alınması ve makineye entegre edilmesi gerekir. Bu ise ekonomik olmadığı gibi oldukça zaman ister.
Peki, sizce sizin bir VDS sunucuya ihtiyacınız var mı?
Bu sorunun cevabını verebilmek için VDS sunucularının hangi amaçlarla kullanıldığına açıklık getirmek gerekiyor. VDS sunucular özellikle yüksek ziyaretçi trafiğinin bulunduğu internet siteleri için sağlam bir altyapı ve sorunsuz trafik akışını destekleme, şirket yazılımlarına erişim koruması sağlama, ASP, HTML, PHP gibi internet sitelerini yayınlama gibi pek çok karmaşık faaliyeti elverişli hale getirir. VDS server hakkında daha detaylı bilgi için Natro Blog’u takip edebilir, en güncel içeriklere ulaşabilirsiniz.
Dolayısıyla eğer internet siteniz fazla trafik akışı alıyorsa, web sitenizde 100 GB’ı aşan depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız, gizlilik gerektiren verileri internet sitenizde barındırmanız gerekiyor veya sitenizin içeriği halihazırdaki sunucunuzun bellek kapasitesini aşıyor ise VDS sunuculardan faydalanmayı düşünebilirsiniz.
En İyi VDS Sunucu Paketi Özellikleri
VDS kiralamaya karar verdiyseniz artık en iyi sunucu hizmetini sunan markaları araştırmaya başlayabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmenizi tavsiye ettiğimiz birkaç özelliği paylaşmak isteriz:
Öncelikle, sunucu hizmeti sunan firmanın kurumsal bir firma olması, kiralama sonrasında karşılaşabileceğiniz pek çok zorluğu ekarte etmenizi sağlayacaktır. Teknolojik hizmetlerin yasal izin ve regülasyonlara tabi olması nedeniyle hizmet alacağınız kurumun gerekli tüm lisans ve belgelere sahip olduğundan emin olduktan sonra daima ulaşılabilir, güvenilir ve yerleşik bir firma olmasına özen gösterin.
İkinci olarak, yukarıda da bahsettiğimiz gibi VDS sunucuları, oldukça kapsamlı ve zor olan altyapı ve barındırma faaliyetlerine kolaylıkla sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle hizmet alacağınız firmanın size güçlü bir altyapı sağlaması dışında, aynı zamanda stabil performans vadeden depolama alanına sahip olması gerekir. Aynı şekilde RAM ve işlemci performansının da işletmenizin ihtiyaçlarını karşılayabileceğinden emin olmalısınız. Zira iyi bir VDS sunucu paketi, yüksek performans ve kolay yönetimi bir arada sunabilmelidir.
VDS sunucularının kullanıcılara kaynak güncelleme esnekliği sağlaması nedeniyle hizmet alacağınız firmanın RAM, CPU, Disk vb. kaynaklarını barındıran paket içeriğini ve yükseltme şartlarını iyice araştırmanızı öneririz.
Tüm bu konularda kaliteli ve yeterli hizmet sunan bir firma bulduysanız son olarak satış sonrası teknik destek içeriğinin bulunup bulunmadığını değerlendirmek isteyebilirsiniz. Zira sunucu hizmeti satın alınmasının ardından çokça talep ve sorunla karşılaşılabilmektedir. Bu tarz durumlarda her an hızlı şekilde ulaşabileceğiniz bir teknik ekip bulunması ticari faaliyetlerinizin aksamaması için elzemdir.
Natro ile Üstün Özelliklere Sahip VDS Satın Al!
Teknolojik hizmetleri ile lider konumunu bırakmayan Natro, benzersiz paket içerikleri ile her ihtiyacı karşılayabilecek sunucu hizmetleri sunmaktadır. Natro’nun tüm VDS sunucularında standart olarak sunduğu;
- cPanel/Plesk Kontrol Paneli
- IP/KVM Yönetimi
- DDoS Koruması
- %99.9 Uptime Oranı
- Ücretsiz Kurulum
özelliklerinin yanı sıra, yüksek performans ve tam kontrol sağlayan;
- Dedike Sunucu Kaynağı
- Kesintisiz & Yedekli Altyapı
- Ücretsiz Kontrol Paneli
- Genişletilebilir Kaynaklar
- Garantili Donanımlar
avantajları ile internet sitenizi sorunsuz şekilde yönetebilir, paranızı ve zamanınızı koruyabilirsiniz.
Dedike kaynaklar ile 100Mbit sınırsız trafik vadeden Natro paketlerinin her biri ihtiyacınıza göre yapılandırabileceğiniz üstün kaliteli VDS sunucu kaynaklarından oluşmaktadır. Natro, ilk andan itibaren müşteri yolculuğu boyunca her an yanınızda olarak ihtiyacınızı belirlemenizde, size en uygun donanım paketini bulmanızda destek olur. Satış sonrası destek ihtiyaçlarınızda kısa sürede cevap bulmanızı sağlar. Siz de hemen Natro ürünlerini detaylı şekilde inceleyip, ihtiyacınıza uygun VDS satın alabilirsiniz.
İşletmeniz veya internet sitesi kurduğunuz her türlü kişisel amacınız için en iyi VDS sunucu hizmetini nereden bulabileceğinizi düşünüyorsanız, doğru ve güvenilir cevabın Natro olduğundan emin olabilirsiniz. Çünkü Natro, uzun yıllara dayanan deneyimi, güçlü teknik ekibi ve sürdürdüğü kalite standartları ile kurumsal hizmetin üstün avantajlarından faydalanmanız için müşteri ihtiyaçları ve çözüme dayalı çalışma prensiplerini takip etmektedir.
Bir yanıt bırakın