Onca sızıntıdan, resmi olarak gıdım gıdım verilen bilgilerden ve aylar boyunca bekledikten sonra Huawei‘nin yeni amiral gemisi telefonu P50 artık karşımızda. Bu yılın en ilginç gelişmeleri ise artık bir Pro Plus serisinin olmaması ve Snapdragon 888‘li varyantların gelmesi. İşte tüm detaylar.
Bugün Türkiye saati ile 14:30’da tanıtımı başlayan Huawei P50 serisinin tüm detayları belli oldu. Seride bu sefer birbirinden o kadar da farklı olmayan iki model bulunacak. Huawei P50 ve Huawei P50 Pro. Her ikisinde de çok güçlü kamera sistemleri ve ilginç yonga seti seçimleri dikkati çekiyor.
Tüm renk seçenekleri ile Huawei P50 ve Huawei P50 Pro
Huawei P50 serisi en iyi kamera deneyimini sunmaya hazırlanıyor
Önce kamera ile başlayalım. Kamera konusunda gelenek olduğu üzere halen Leica ile anlaşmalı olan firma en iyi kamera deneyimini sunmaya hazırlanıyor. Bunun için özel geliştirilmiş 10-channel renkli sensörler ve daha gelişkin telefoto yani zoom kameraları kullanılmış. Her iki cihazda da 50 megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyaframlı, optik görüntü sabitleyicili (OIS) ana kamera bulunuyor.
P50 Pro’da 40 MP çözünürlüğünde bir siyah beyaz kamera da bulunuyor. Bu kameranın diyafram açıklığı ise f/1.6. Ayrıca 13 MP çözünürlüğünde f/2.2 diyaframlı ve 13mm gibi oldukça geniş bir görüş açısına sahip bir ultra-geniş açı kamera da P50 Pro’da kendine yer bulabilmiş. Bütün bu kameralar lazer otomatik netleme sistemi ile destekleniyor.
Yakınlaştırma için P50 Pro‘da bir periskop kamera sistemi bulunuyor. 90mm ile gördüğümüz birçok periskop kameraya göre aslında düşük bir miktarda yakınlaştırma sunan bu kamera yaklaşık 3.9x yakınlaştırmaya tekabül ediyor. Fakat elbette bunu 64 megapiksellik büyük sensörü ile kapatmayı başarıyor. Optik görüntü sabitleyici de barındıran periskop kameranın diyafram açıklığı ise f/3.5.
Huawei P50’ye döndüğümüzde bir ilk ile karşılaşıyoruz. İlk defa Pro olmayan bir Huawei modelinde periskop kamera bulunuyor. Bu kamera 5 kat yakınlaştırma yapabilen 125mm odak uzunluğuna sahip fakat abisindeki 64 megapiksellik büyük sensör yerine 12 MP çözünürlüğünde daha mütevazi bir sensöre ev sahipliği yapıyor. Huawei P50’nin Ultra-geniş açı kamerası ise yine 13 MP fakat bu sefer 16mm odak uzunluğuna sahip yani görüş açısı Pro modele göre biraz daha kısıtlı.
P50 Pro‘da XD Fusion Pro adında bir teknoloji bulunuyor. Bu sayede P40 Pro’ya göre iki kat daha fazla ışık alabilen kamerada dinamik aralık ise %28 daha iyi duruma getirilmiş. Her iki telefonda da 4K video seçeneği bulunurken bu nesilde 8K’dan uzak durulmuş. Ağır çekimde ise 1080p yani Full HD çözünürlükte saniyede 960 kare yeteneğine sahipler.
Yeni amiral gemisi Snapdragon 888 işlemcili
Huawei P50 Pro‘nun iki farklı versiyonu bulunacak. Kirin 9000 yonga setli ve Snapdragon 888 yonga setli versiyonlar. İşin ilginç kısmı ise her iki yonga seti de 5G desteklemesine rağmen Huawei P50 serisinde 5G bulunmayacak. Sadece 4G aktif olacak. Pro modelde birkaç farklı bellek ve hafıza seçeneği bulunacak. Giriş seviyesindeki 8 GB Ram’de 128, 256 ve 512 GB hafıza seçenekleri bulunacak. Ayrıca eğer piyasada bulabilirseniz 256 GB’a kadar bir NM kart desteği de bulunuyor. En üst modelde ise 12 GB Ram ve 512 GB hafıza yer alıyor.
Huawei P50 ise sadece Snapdragon 888 versiyonu ile gelecek. Kirin seçeneği bulunmayacak. Bu modelde sadece 8 GB Ram seçeneği olacak ve 128 ya da 256 GB hafıza ile tercih edilebilecek. P50’de ayrıca MicroSD kart desteği de sunulacak.
Her iki telefon da kutudan HarmonyOS 2.0 ile çıkacak. Her ne kadar Huawei Mağazasında Android’in tüm uygulamalarına ulaşılamıyor olsa da neredeyse bütün uygulamalar APK olarak yüklenebiliyor, hatta mağaza kendisi APK olarak indirilebilecek yerlere yönlendirme yapıyor. Örneğin ülkemiz için BluTV ve Exxen resmi Huawei mağazasında bulunuyorken Netflix yazıldığında mağaza direk APK olarak indirmeye yöneltiyor ve sorunsuzca indirilip kurulabiliyor.
Bu sefer telefonlar arasında ekran boyutu birbirine çok yakın. Huawei P50 Pro‘da 6.6 inçlik bir kavisli OLED ekran bulunuyor. 1225×2700 çözünürlüğünde olan bu ekranda bu alışılmışın dışında çözünürlük ile tam 450 ppi değerinde keskinlik yakalanmış durumda. 120 Hz akıcılıkta olan ekranda oyuncular için önemli olan dokunma hassasiyeti ise 300 Hz. Ayrıca ekran doğal olarak HDR destekliyor.
Huawei P50‘de ise 6.5 inç boyutunda ve kavise sahip olmayan bir OLED ekran bulunuyor. Pro ile aynı çözünürlükte olan ekranda yenileme hızı 90 Hz fakat dokunma hassasiyeti yine 300 Hz olarak korunmuş. Yine bu ekranda da HDR desteği bulunuyor.
Her iki telefonda da yine birbirine yakın boyutlarda bataryalar yer alıyor. Huawei P50 Pro‘da 4360 mAh ve P50‘de ise 4100 mAh batarya bulunuyor. İki cihaz da 66 Watt kablolu ve 50 Watt kablosuz şarjı destekliyor. Cihazların ikisinde de IP68 düzeyinde su ve toza karşı koruma ile stereo hoparlörler yer alıyor. Bugüne kadar P serileri hep mono hoparlörlere sahipti, bu yüzden bunu bir gelişim olarak görebiliriz.
Cihazlar şimdilik Çin’e özel olarak tanıtılmış olsa da yakında küresel tanıtım da gerçekleşecektir. Fakat küresel tanıtımın tarihi ve fiyatlandırması şimdilik belli değil. Huawei P50 kutudan 3 farklı renkte çıkacak, P50 Pro ise 5 farklı renge sahip olacak.
Bir yanıt bırakın