Facebook’un 500 milyonun üzerinde kullanıcı verisini sızdırması teknoloji dünyasında bomba etkisi yaratmıştı. Bu verilerin bir de ücretsiz olarak internete servis edilmesi, Facebook’a olan güveni zedelemişti. Facebook haberleri ile boğuştuğumuz bugünlerde şimdi de LinkedIn cephesinden kötü haber geldi.
LinkedIn siber saldırı kurbanı olmuş olabilir!
Ortaya atılan iddialara göre; 500 milyon LinkedIn kullanıcısının verileri internette satışa sunulmuş. Bu 500 milyon rakamı hackerlar için bir takıntı oldu galiba. Sürekli bu adette bir sızıntı yapılıyor. İlginç.
Şimdilik LinkedIn cephesinden bu konuyla ilgili açıklamanın gelmediğini belirtelim. İddialara göre; LinkedIn’den sızdırılan bilgiler arasında kişilerin; isim-soy isim, telefon, e-mail ve iş bilgileri yer alıyor. Facebook kadar sosyal bir mecra olmayan LinkedIn genellikle iş için kullanılıyor. Bu yüzden sızdırılan veriler Facebook’unki kadar büyük olmayacaktır.
Hacker forumunda satışa sunulduğu söylenen LinkedIn’in verileri hakkında muhtemelen ilerleyen günlerde resmi bir açıklama gelecektir. Açıklama gelene kadar güvenliğinizi sağlamak için bir takım işlemler yapabilirsiniz. Siber saldırılardan en az hasar almak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Siber saldırıdan korunma yöntemleri
- LinkedIn profilleriyle ilişkili LinkedIn hesap parolalarını ve e-posta hesabı parolalarını değiştirin.
- Güçlü, rastgele ve benzersiz bir parola oluşturun.
- Şifre yöneticisi uygulamaları kullanın.
- Çift aşamalı doğrulama sistemini açın.
- Bilmediğiniz kişilerden gelen linklere tıklamayın.
- Malware yazılımı yükleyin.
- İşletim sisteminizin en güncel sürümünü yükleyin.
Bir yanıt bırakın