Facebook’ta yeni dönem resmen başlıyor!

Meta bir blog gönderisinde, “Yeni sistemde, insanların içeriklerini neden kaldırdığımızı anlamalarına yardımcı olmaya odaklanacağız. Kişinin içeriğini neden kaldırdığımızı anlamasına yardımcı olmak için yeterli uyarı ve açıklama yaptıktan sonra, genellikle yedinci ihlalden başlayarak, ısrarla ihlal edenlere hesap kısıtlamaları uygulayacağız.”

Daha önce kullanıcılar, görece küçük ihlaller nedeniyle platformda 30 gün boyunca paylaşımda bulunmalarını engelleyen “Facebook hapishanesine” girebiliyordu. Meta, bazen “bağlamın gözden kaçırılması” nedeniyle yanlışlıkla bu tür cezalar verdiğini söylüyor. Örneğin bir arkadaşına şaka yollu olarak kendisini “kaçıracağını” söyleyen veya başkalarını bir etkinliğe davet etmek için bir arkadaşının adresini yayınlayan biri, haksız yere cezalandırılmış olabilir. Bu cezalar sadece “iyi niyetli” kullanıcılar için haksız değildi, aynı zamanda bazı durumlarda şirketin gerçek kötü kişileri tespit etmesini gerçekten zorlaştırdı.

Yeni sistemle birlikte, kullanıcıların gruplar halinde yayınlama, bir ihtar sonrasında yayınlama gibi belirli özelliklerden yararlanmaları yine kısıtlanacak, ancak hizmetin herhangi bir yerinde gönderi paylaşmaya devam edebilecekler.

Facebook’ta yeni dönem resmen başlıyor!

Daha uzun, otuz günlük kısıtlamalar, bir kullanıcının onuncu ihtarında uygulanacak, ancak şirket “ciddi” kural ihlalleri için daha fazla kısıtlama uygulayabilecek. Facebook kullanıcıları, uygulamanın “Hesap Durumu” bölümünde geçmiş ihlallerini ve hesap kısıtlamalarıyla ilgili ayrıntıları görüntüleyebilecek.

Meta, revizyonun, Meta’yı kullanıcılara gönderilerinin neden kaldırıldığı hakkında bilgi vermediği için defalarca eleştiren Gözetim Kurulu’ndan gelen geri bildirimlerin sonucunda geldiğini belirtiyor. Kurul, Meta’nın yeni politikasının ardından yaptığı açıklamada, değişikliklerin “doğru yönde atılmış hoş bir adım” olduğunu, ancak “iyileştirme için hala yer olduğunu” söyledi.

Kurul, son değişikliklerin, özellikle şirket bir hata yaptığında aktivistler ve gazeteciler üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olabilecek “şiddetli grevleri” ele almak için hiçbir şey yapmadığını belirtiyor. Gözetim Kurulu ayrıca Meta’nın kullanıcılara itirazlarına bağlam ekleme fırsatı vermesi gerektiğini ve bilgilerin moderatörlerine açık olması gerektiğini söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*