Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, canlı yayında korkutucu bir iddiada bulundu. Kurugöl, yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere korona aşısı yapıldığını dile getirdi.
Açıklamalarına bu aşının bebeklerde hiç bir yan etki yaratmadığını ekleyen Kurugöl, sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağının da altını çizdi. Bu açıklamalar kısa sürede sosyal medyayı da karıştırdı.
Korkunç iddia! Bebeklere yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapılmış!
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, sağlık ocaklarında bebeklere ‘yanlışlıkla’ Covid-19 aşısı yapıldığını canlı yayında açıkladı. Kurugöl, “Son derece iyi antikor oldu. Altı aylık bebekte, bir aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu” ifadelerini kullandı.
NTV canlı yayınında Prof. Dr. Kurugöl, “Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela başka bir aşıyla, Hepatit b aşısıyla, kızamık aşıyla karıştırabiliyorlar sağlık ocaklarında. Küçük çocuklara Covid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece de iyi antikor oldu. Altı aylık bebekte, bir aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları da yayınlayacağız yakın zaman içinde çok ünlü bir tıp dergisinde. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor.” ifadelerine yer verdi.
Açıklamanın ardından kısa sürede sosyal medya karıştı. Gelen tepkiler üzerine tekrar yayına bağlanan Kurugöl, ”Bir bebeğe Hepatit B yerine, yanlışlıkla coronavirüs aşısı yapıldı zaten bu yargıya da gitti. Bu olay temmuz olayında gerçekleşti. İzmir dışında olan bu olayda bebek hemen Ege Üniversitesi’ne getirildi. Biz bu bebeği dakika dakika izledik, hiçbir yan etkisi olmadı. Aileden de bunun yayınlanması için imza aldık. Bugün de kontrol vardı. Hiçbir olumsuzluk yoktu. Bu böyle yapılsın anlamına gelmiyor. Sadece güvenli olduğunu vurgulamak istedik. Böyle başka bildiğimiz bebek yok. Covid-19 aşıları güvenli. Bunu aşı karşıtlığına çevirmek insafsızlık.” ifadelerini kullandı. Siz bu yanlışlıkla uygulanan aşı iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize bildirmeyi unutmayın.
Bir yanıt bırakın