Amazon, SpaceX ile rekabet etmek için 2022’de uydu internetini piyasaya sürecek!

Jeff Bezos‘un şirketi Amazon da interneti alçak yörüngeden tüm dünyaya vererek uzayı fethetmek istiyor. Bu yıl testlerin başlaması düşünülüyor ve gelecek yıl bu sistem çalışmaya başlayacak.

E-ticaret devi, Amerika Birleşik Devletleri Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) iki uyduyu (KuiperSat-1 ve KuiperSat-2) fırlatmak için deneysel lisans başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Bu iki uydu, bugüne kadar yapılan testler için teorik bilgi sağlayacağından, uydu internetine yaklaşımınızın gerçek olup olmadığını kontrol etmek adına Amazon tarafından ilk fırlatılan uydular olacak.

Amazon da uzay internetine girişiyor

Amazon’un internet hizmeti Kuiper Project kod adı altında geliştiriliyor, 10.000 milyon dolara mal olacak bu teknoloji SpaceX‘in uydu geniş bant hizmeti olan Starlink ile doğrudan rekabet edebilecek.

Tüm sistemler laboratuvar ortamlarında simüle ediliyor ve iyi bir şekilde test ediliyor. Bu nedenle yörüngede gerçekleşecek olan bir sonraki testler, şu anda sahip oldukları fikrin gerçekleştirilip gerçekleştirilemeyeceğini bilmek adına iyi bir anahtar olacak.

Diğer şeylerin yanı sıra, Amazon bu uydu cihazlarının maksimum hızlarını test edecek, çünkü önceki testlerde uyduların 400 Mbps‘ye kadar İnternet hızı yayınlayabildiğini göstermişti. ABD iletişim gözlemcisi projeyi onaylarsa Amazon, uydularını Florida’daki Cape Canaveral‘dan gelecek yıl fırlatılması planlanan ABL Space Systems‘ın RS1 roketine bağlayacak.

Her şey yolunda giderse, 35 derecelik bir eğim ile, 590 kilometre yükseklikte Dünya yörüngesine oturacaklar. Uydular 96,5 dakika boyunca gezegenimizi dolaşmak zorunda kalacak. SpaceX, kendisini son zamanlarda uzay endüstrisindeki tek ve en önemli şirketlerden biri olarak konumlandırmayı başarmıştı.

Bu proje, yörüngesel bir internet ağı oluşturmak için uydu gönderme fikri olarak FCC’den şimdiden yeşil ışık aldı. Kısa bir bilgi vermek gerekirse;

Dünya yörüngesinde 30 Temmuz 2029’dan önce toplamda 3.236 adet uydunun düşük Dünya yörüngesine ulaşması bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*