Diğer biyobaskı yaklaşımlarından farklı olarak, bu sistem yalnızca minimal invaziv olacak ve belki de büyük ameliyatlardan veya organların çıkarılmasından kaçınmaya yardımcı olacaktır. Geliştirilen sistemin bir geleceği var gibi görünüyor (en azından teoride) ancak araştırma ekibi, insan testlerinden hala beş ila yedi yıl uzakta olunduğu konusunda uyarıyor.
F3DB olarak adlandırılan yazıcı, canlı hücreler içeren biyomateryalleri hasarlı iç organlara veya dokulara monte edebilen yumuşak bir robotik kola sahip. Yılanı andıran esnek gövdesi vücuda ağızdan veya anüsten giriyor, bir pilot / cerrah onu el hareketleriyle yaralı bölgeye yönlendiriyor.
Ölümsüzlük çok yakın! 3D yazıcı ile doku hasarını onaracaklar!
Ek olarak, hedef alana su püskürtebilen jetleri bulunuyor ve baskı nozulu, elektrikli bir neşter görevi görebiliyor. Ekip, çok işlevli yaklaşımının bir gün minimal invaziv operasyonlar için hepsi bir arada bir araç (kesme, temizleme ve baskı) olabileceğini umuyor.
F3DB’nin robotik kolu, IEEE Spectrum tarafından özetlendiği gibi, “aktüatörlere su pompalayan DC motorlu şırıngalardan” oluşan bir hidrolik sistem kullanan üç yumuşak kumaş körüklü aktüatör kullanıyor. Kolu ve esnek baskı kafası, masaüstü 3D yazıcılara benzer şekilde üç serbestlik derecesinde (DOF) hareket edebiliyor. Ayrıca, operatörün görevi gerçek zamanlı olarak görmesini sağlayan esnek bir minyatür kamera içeriyor.
Bir yanıt bırakın