Son birkaç yıl eğitim açısından hayli sancılı geçti. Bu durumun temel sebebi ise 2020 yılında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgınıydı. Türkiye’de bu virüs ilk defa 2020’nin Mart ayında görüldü ve okullar hemen tatil edildi. 2020’nin Mart ayından itibaren tatile giren okullar, 2021 yılını da uzaktan eğitimle geçirdi. Nihayet 2021 – 2022 yılında yüzyüze eğitime geri dönüldü.
Aslında bu durum sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı kapsayan küresel bir olaydı. Uzaktan eğitim yaygınlaşmasıyla birlikte eğitimde de köklü değişiklikler yaşandı. Görünen o ki önümüzdeki süreçte bu tarz değişiklikler yaşanmaya devam edecek.
Öğrenciler çok sevinecek! Yaz tatili 4 ay oluyor!
Avrupa’da bazı ülkeler yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte yaz tatili süresinin 4 aya çıkarılmasını planlıyorlar. Peki yeni sistem nasıl işleyecek? Avrupa’da da bir çok ülke Haziran ayının ortasında tatile girerken, Eylül ayının ortalarında okulların kapılarını öğrencilere açıyor. İşte bu aylar da tamamen tatile dahil edilecek. Yani Mayıs ayının son Cuma’sı kapanacak olan okullar, Ekim ayının ilk Pazartesi günü açılacak.
Haziran ayının son iki haftası ile Eylül ayının son iki haftası ise uzaktan eğitim ile oryantasyon şeklinde planlanacak. Bu çalışmalara katılım ise zorunlu olmayacak. Bu şekilde öğrencilerin, okula ve okul sonrası tatildeki sosyalleşmesine odaklanılması planlanıyor.
Şimdi asıl soru ise şu. Bu sistem ülkemizde de uygulanabilir mi? Öğrencilerin 15 gün uzaktan eğitim ile yeni öğretmenlerini, yeni sınıf arkadaşlarını tanımaları güzel bir süreç olabilirdi. Sizce yaz tatilinin bir kısmı uzaktan eğitim olmak üzere 4 aya çıkarılması hoş olmaz mıydı? Yorum sizlerin.
Bir yanıt bırakın