Birincisi, Microsoft 365’e (eski adıyla Microsoft Office) bir erişilebilirlik yardımcısı getiriyor. Amaç, insanların daha erişilebilir içerik üretmelerine yardımcı olmak.
Asistan, Microsoft’un “daha iyi varsayılanlar” ve “gerçek zamanlı iyileştirme” olarak adlandırdığı erişilebilirlik sorunlarının nasıl önleneceği ve düzeltileceği konusunda öneriler sunacak. Asistan, Visual Studio’da bir erişilebilirlik denetleyicisini takip ediyor. Benzer bir notta Microsoft, insanların bilişsel çeşitliliği göz önünde bulundurarak ürünler tasarlamasına yardımcı olmak için bir rehber kitap yayınladı.
Bu yılın ilerleyen zamanlarında, Surface Pen için 3D baskılı ekler de gelecek, ki bunlar zaten İş Kalemi ve Sınıf Kalemi 2 için mevcut.
Microsoft 365 yakında bir erişilebilirlik yardımcısına sahip olacak
Başka yerlerde Microsoft, Azure platformunda oluşturulmuş daha fazla erişilebilirlik odaklı güncelleştirmeleri ayrıntılı olarak açıkladı. Seeing AI uygulaması kısa bir süre önce, görme engelli kullanıcıların ve az görenlerin uzamsal ses ipuçlarının rehberliğinde bir binada ilerlemelerine yardımcı olacak bir özellik ekledi.
Azure Bilişsel Hizmetler, LinkedIn’de de otomatik olarak alternatif metin açıklamaları ve resim yazısı eklemek için kullanılabilecek. Microsoft, LinkedIn gönderilerinin %40’ından fazlasının en az bir görsele sahip olduğunu belirtiyor. Otomatik olarak oluşturulan açıklamalar mükemmel olmasa da, hiç alternatif metin olmamasından daha iyidir.
Hepsinden öte, Microsoft Translator bugün Yoruba, Hausa ve Igbo dahil olmak üzere 13 ek Afrika dili için destek kazandı. Ek olarak Microsoft, zirve sırasında Bing AI’nin erişilebilirliği artırabileceği yollardan bazılarını araştıracağını söylüyor.
Bir yanıt bırakın