Yapay zeka ile güçlendirilmiş sosyal medya devri başlıyor!

Mark Zuckerberg, şirketinin uzun vadede “AI karakterleri” geliştirmeyi planladığını açıkladı. Şirket şu anda birden fazla medya formatı için yardımcıları araştırıyor. Yakında Messenger ve WhatsApp’ta gelişmiş sohbet özelliklerini veya benzersiz Instagram filtrelerini ve reklamlarını görebilirsiniz. Zuckerberg, video ve “çok modlu” içeriğin de fayda sağlayabileceğini düşündüğünü söylüyor. Ve yakın gelecekte, yaratma ve ifade etme araçlarına da vurgu yapıldığını göreceksiniz.

Yönetici, sosyal medya devinin ayrıca, gelişmekte olan bu alandaki çalışmaları “arttırma” çabalarına yardımcı olmak için üretken AI ekiplerini tek bir grupta topladığını da sözlerine ekledi. Zuckerberg şimdilik daha fazla ayrıntı vermiyor ve en gelişmiş projelerin hayata geçmesinden önce “yapılacak çok fazla temel iş” olduğu konusunda uyarıda bulunuyor.

Yapay zeka ile güçlendirilmiş sosyal medya devri başlıyor!

Şirket aslında kullanıcıya yönelik yapay zeka konusunda amatör değil. Örneğin, 2016’da Messenger’a sohbet botları getirdi. Ancak şimdiki bu gelişme önemli bir genişlemeyi temsil ediyor ve endüstrinin üretici yapay zekaya artan odaklanması göz önüne alındığında çok da şaşırtıcı değil. Google gibi internet devlerinin, teorik olarak arama ve diğer önemli işletmeleri baltalayabileceği için OpenAI’nin ChatGPT’sinden gelen rekabet baskısı hissettiği bildiriliyor. Zuckerberg, Meta’nın son kazanç açıklaması sırasında firmanın üretici yapay zekada “lider” olmasını istediğini, ancak bunun aynı zamanda bir savunma aracı olabileceğini söyledi.

Bununla birlikte, hamle pek de ideal bir anda gelmedi. Meta’nın gelirleri hala azalıyor ve Meta evrenine dönüşü Reality Labs biriminde milyarlarca dolara mal oluyor. Şirket son zamanlarda maliyetleri azaltmak ve zorlu ekonomiyi atlatmak için 11.000’den fazla kişiyi işten çıkardı. Facebook ve Instagram gibi platformlar kullanıcı kazanmaya devam etse de şirket eskisi kadar istikrarlı değil.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*