61 milyon e-Devlet kullanıcısının verilerinin çalındığı ve internet üzerinden satışa çıkarıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili olarak e-Devlet’ten resmi açıklama geldi. Kurumun yaptığı bilgilendirmeye göre, verilerin sızdırıldığı iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı.
Sızıntı olduğu haberleri yalan!
e-Devlet sızıntı iddiası doğru mu? e-Devlet Kapısı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, 25 Şubat’ta kullanıcı bilgilerinin hacklendiği iddiası doğruyu yansıtmıyor. “25 Şubat 2023 tarihinde ortaya atılan e-Devlet Kapısı kullanıcılarının giriş bilgilerinin sızdırıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.
Kullanıcı şifrelerinin çalınmasının mümkün olmadığına dikkat çeken açıklamada “güçlü kriptografik algoritmalar” kullanıldığı bildirildi. Ancak kullanıcıların da parola ve cihaz güvenliğine önem vermesi gerektiğinin altı çizildi.
Twitter’dan yapılan açıklamada, “e-Devlet Kapısı altyapısında hiçbir kullanıcıya ait parola bilgisi açık metin olarak saklanmamakta olup, yalnızca parolalara ilişkin güçlü kriptografik algoritmalar ile geri döndürülemeyecek özet bilgileri karşılaştırılarak sisteme oturum açılabilmektedir” ifadeleri kullanıldı. Çeşitli forumlarda dezenformasyon çalışmalarının yürütüldüğünü söyleyen e-Devlet, olayların altyapı ile ilgisi bulunmadığının saptandığı aktarıldı.
e-Devlet Kapısı uluslararası bilgi güvenliği ve iş sürekliliği yönetim standartları uyarınca işletilmekte ve sunulan hizmetlerin güvenliği bağımsız güvenlik kuruluşlarınca düzenli olarak test edilmekte.
Bir yanıt bırakın