Google’dan ChatGPT’ye ciddi rakip!

Önceki bir New York Times raporu, Google CEO’su Sundar Pichai’nin “kırmızı kod” ilan ettiğini ve bu yıl yapay zeka destekli en az 20 ürünü ortaya çıkarabilmek için yapay zeka gelişimini hızlandırdığını söyledi. Şimdi CNBC, Google’ın LaMDA konuşma teknolojisini kullanan “Apprentice Bard” adlı bir sohbet robotu da dahil olmak üzere şirketin üzerinde çalıştığı birkaç ürünü ayrıntılı olarak açıkladı.

Görünüşe göre Google yönetimi, LaMDA ekibinden bir ChatGPT rakibi üzerinde çalışmaya öncelik vermesini istedi, onlara bunun diğer tüm projelerden öncelikli olduğunu söyledi. Apprentice Bard’ın, bir kullanıcının bir metin kutusuna bir soru veya istem yazabilmesi ve ardından yazılı bir yanıt alabilmesi açısından ChatGPT gibi göründüğü ve çalıştığı bildiriliyor.

CNBC, botun yanıtlarının son olaylardan bilgiler içerdiğini kanıtlayan örnekler gördüğünü söylüyor. Bu, ChatGPT’nin aslına yapamayacağı bir şey çünkü 2021’den sonra olan herhangi bir şey hakkında yalnızca sınırlı bilgiye sahip. Bir örnekte, Apprentice Bard, Google’da başka bir işten çıkarmalar olup olmayacağını yanıtlayabildi. (“Şirket mali açıdan iyi durumda olduğu için bu yıl için pek olası değil” dedi.) Hatırlarsanız, Google’ın LaMDA teknolojisi, duyarlılık kazandığını iddia ettikten sonra eski bir şirket mühendisini kovdurmuştu.

Google’dan ChatGPT’ye ciddi rakip!

Google’ın ayrıca bir soru ve cevap biçimi kullanan yeni bir arama sayfasını test ettiği bildiriliyor. Deneysel ana sayfa, arama çubuğunun altında “Kendimi şanslı hissediyorum” ifadesinin yerini alan beş potansiyel soru içeriyor. Bir kullanıcı sorgusunu yazdıktan sonra, sayfa gri baloncuklar içinde insan eliyle yazılmışa benzer yanıtlar üretiyor. Bu yanıtların altında önerilen takip soruları ve ardından bağlantılar ve başlıklar içeren tipik arama sonuçları yer alıyor. Ayrıca Alphabet, bulut birimi altında “Atlas” adlı bir proje üzerinde çalışıyor. CNBC’nin ne olduğu hakkında ayrıntılara sahip olmasa da, hala bildirildiğine göre Google’ın “kırmızı kod” çabalarının bir parçası.

Bu noktada Google’ın hangi projelerinin halka açıklanacağı henüz belli değil. Google AI şefi Jeff Dean, şirketin ChatGPT’ye verdiği yanıtı tartışmak için herkesin katıldığı bir toplantıda çalışanlara şirketin “küçük adımlarla” ilerlediğini söyledi. İnsanlara yanlış bilgi vermek, Google gibi bilinen bir şirket için çok daha büyük bir etki yaratacaktır sonuçta. Nitekim The Times daha önce teknoloji devinin arama sohbet robotunun geliştirilmesi söz konusu olduğunda güvenliğe, doğruluğa ve yanlış bilgileri engellemeye öncelik verdiğini söylemişti. Microsoft’un bu Mart ayında ChatGPT teknolojisini Bing’e dahil edeceğine dair raporlar doğruysa, yakın gelecekte Google’ın arama sohbet robotunu da görmemiz muhtemeldir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*