Şirket, yeni araçların “gizliliğini ve güvenliğini teknik olarak sağlamak için verilerin nasıl, ne zaman ve nerede işlendiğini” dönüştürmek üzere tasarlanan Google’ın Korumalı Bilişim girişiminin bir parçası olduğunu söylüyor.
İlki, nesneleri algılamak ve ekranda göründükleri anda bir bulanıklık uygulamak için makine öğrenimini kullanan, artık Github’da bulunan Magritte adlı dahili bir proje. Bununla plakalar, dövmeler ve benzeri rastgele nesneleri gizleyebiliyorsunuz. Google, blogda “Bu kod, özellikle daha fazla gizlilik güvencesi vermek isteyen video muhabirleri için oldukça kullanışlı” diye yazdı. “Bu açık kaynak kodunu kullanarak, kameramanlar bir videodaki nesneleri bulanıklaştırırken zamandan tasarruf edebilir.”
Google merakla beklenen özelliği kullanıma sunuyor!
Uzun adı “Fully Homomorphic Encryption (FHE) Transpiler” olan diğer kod ise, geliştiricilerin kişisel olarak tanımlanabilir bilgilere erişmeden şifrelenmiş veriler üzerinde hesaplamalar yapmasına olanak tanıyor. Google bunun finansal hizmetler, sağlık hizmetleri ve devlet gibi sektörlere yardımcı olabileceğini söylüyor: “burada hassas verilerin işlenmesiyle ilgili güvenlik garantisi en yüksek öneme sahip.”
Google, PET’lerin çoğunlukla akademik bir alıştırmadan sonra ana akıma girmeye başladığını belirtiyor. Beyaz Saray kısa süre önce teknolojiyi lanse etti ve “araştırmacılara, doktorlara ve izin verilen diğer kişilerin, verilerin tamamına erişmeden hassas verilerden içgörü elde etmelerine izin verecek” dedi. Google, hem ABD hem de Birleşik Krallık hükümetlerinin bu yıl mali suçlar ve halk sağlığı acil durumları etrafında PET çözümleri geliştirmek için bir yarışma düzenlediklerini kaydetti.
Bir yanıt bırakın