Facebook, giriş bilgilerinizi çalan bazı uygulamalar keşfetti!

Meta yayınladığı yeni raporda, binlerce kötü amaçlı Android ve iOS uygulamasını ilgilendiren güvenlik açıklarının olduğunu açıkladı. Bu tehlikeli uygulamalar Apple ve Google’ın uygulama mağazalarında mevcut durumda. Kötü amaçlı uygulamaların asıl amacı kullanıcı bilgilerini çalmak…

Giriş bilgilerinizi bu uygulamalara kaptırmayın

Meta araştırmacıları kendi uygulama platformlarında 400’den fazla kötü amaçlı uygulama bulduklarını, hemen sonrasında ise hem Apple hem de Google’ı bu konuda uyardıklarını açıkladı. Söz konusu uygulamalar, kullanıcılara Facebook hesapları aracılığıyla oturum açma veya bir uygulamanın ek özelliklerine erişme seçeneği sunuyor.

Bu uygulamalara giren kullanıcıların kimlik bilgileri çalındı ​​ve verilere yetkisiz erişim sağlamak için kullanıldı.

Facebook oturum açma işlevini yeni bir uygulamaya dahil etmeye yönelik tasarlanan kötü uygulamalar, giriş ekranlarının aynısı gibi davranıp bilgilerinizi ele geçiriyor.Oturum açma işlevi herkes tarafından iyi bilinirken, Pinterest ve Instagram gibi yasal uygulamalar tarafından da kullanılıyor. Meta’nın raporunda adı geçen uygulamalar, oturum açarken kullanıcıları yanlış bir güvenlik alanına yönlendiriyor.

Meta’nın açıklamasında, kötü niyetli geliştiricilerin popüler oturum açma işlevlerinden nasıl yararlandığını da ortaya koyuyor. Bu uygulamalar oluşturulduktan sonra, ilk güvenilirliği oluşturmak veya istenmeyen olumsuz yorumları saklamak için sahte incelemelerden yararlanıyor. Şüphelenmeyen kullanıcılar daha sonra bu uygulamaları yüklüyor ve uygulamanın içeriğine erişmek veya Facebook hesaplarına bağlamak için Facebook kimlik bilgilerini istiyor.

Bu noktada, uygulamanın kötü amaçlı yazılımı, kullanıcının gönderilen oturum açma kimlik bilgilerini alarak, kullanıcının tüm hesap bilgilerini, fotoğraflarını vb. yetkisiz üçüncü şahıslar tarafından erişilebilir hale getiriyor.

Meta’nın bulgularına göre, fotoğraf filtresi uygulamaları, açıklanan tüm kötü amaçlı uygulamaların yüzde 40’ından fazlasını oluşturuyor. Diğer yüzde 60’ı, çeşitli telefon, iş, oyun, VPN ve yaşam tarzı kategorilerini kapsıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*