Vitalik Buterin, Ethereum oluşturma fikrini nasıl buldu?

Kripto para endüstrisinin zor zamanlardan geçmesine rağmen, kilit oyuncularının büyük gelişmeleri sayesinde bir bütün olarak blok zinciri alanı sürekli olarak genişlemektedir. Ethereum ( ETH ) kurucusu Vitalik Buterin, yakın zaman önce, kendisi ve ağı için her şeyin nasıl başladığını anlattı.

Vitalik Buterin, Ethereum oluşturma fikrini nasıl buldu?

Vitalik Buterin, Ethereum’un hikayesini, 28 Haziran’da Business Insider ile yaptığı bir röportajda anlattı. Buterin’in kripto ile daha fazla ilgilenmeye başlaması, kripto alanının hala sadece Bitcoin ( BTC ) alanı olarak bilindiği bir dönem olan, 2011 yılı civarında başlıyor.

Buterin, bu maceraya Bitcoin Magazine’in kurucu ortağıyla başladı ve “yaklaşık iki yıl boyunca Bitcoin ile ilgili birçok şey yaparak” devam etti. Buterin sonunda, kendi sistemine tam zamanlı odaklanmak için üniversiteyi bıraktı ve ardından blok zinciri teknolojisinde “kripto para biriminde çok daha fazla potansiyel” görmeye başladı.

Vitalik Buterin, hikayesini şu sözlerle açıkladı;

“Ethereum’ın arkasındaki fikri buldum. Yerleşik bir programlama diline sahip bir blok zinciri fikri, aslında daha birçok uygulama türü için kullanılabilecek bir platform oluşturmanın en basit ve en mantıklı yolu olduğunu düşündüğüm şeydi.”

Akıllı telefona karşı cep hesap makinesi

Bitcoin ile Ethereum için çözmeye çalıştığı en büyük sorunun ne olduğu sorulduğunda Buterin, bunun “çok sınırlı işlevsellik” olduğunu söyledi. Bunu, Bitcoin’i bir cep hesap makinesiyle ve Ethereum’u bir akıllı telefonla karşılaştırarak daha da detaylı gösterdi:

“Cep hesap makinesi ile akıllı telefon gibi bir şey arasındaki farkı bir düşünün; burada cep hesaplayıcı bir işi ve bir şeyi iyi yapar, ama aslında insanlar tüm diğer şeyleri yapmak isterler. Ve bir akıllı telefonunuz varsa, akıllı telefonda uygulama olarak bir cep hesaplayıcınız zaten var. Bir uygulama olarak müzik çalıyorsunuz. Uygulama olarak bir web tarayıcınız ve hemen hemen her şeyiniz var.”

Son olarak Buterin, Ethereum’un “temel olarak sistemin gücünü daha genel bir amaç haline getirerek ve blok zincirlerine uygulayarak aynı tür bir fikri alarak” oluşturduğunu söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*