Samsung kendini aştı! İnsan beynindeki veriler kopyalanıp yapıştırılacak!

Samsung, beyin benzeri çipler geliştirmenin iyi bir yolunu bulduğunu düşünüyor. Teknoloji firması, insan beyninin nöron bağlantı haritasını 3D nöromorfik çiplere “kopyalayıp yapıştıracak” bir yöntem önerdi. Söz konusu yöntem, hem nöronların bağlandığı yeri hem de bu bağlantıların gücünü kaydetmek için büyük hacimli nöronlara giren bir nanoelektrot dizisine dayanıyor.

Samsung’un iddiasına göre İster kullanıma hazır flash depolama olsun ister dirençli RAM gibi son teknoloji bellek olsun, insan beynindeki bu verileri kopyalayabilir ve 3B katı hal bellek ağına ‘yapıştırabilirsiniz’.

İnsan beynindeki veriler kopyalanıp yapıştırılacak!

Her bellek birimi, haritadaki her bir nöron bağlantısının gücünü yansıtan bir iletkenliğe sahip olacak. Samsung, ortaya çıkan sonucun, bilim insanlarının başlangıçta istediği gibi etkili bir geri dönüş ortaya çıkaracağını düşünüyor. Hareket, yeni kavramları öğrenme ve değişen koşullara uyum sağlama esnekliği de dahil olmak üzere gerçek beyinler gibi davranan yapay zeka sistemlerine bir “kısayol” işlevi görecek. Araştırmacılara göre, gerçek bilişe sahip tam otonom makineler bile ortaya çıkabilir.

Bununla birlikte, karmaşıklıkla ilgili göze batan bir sorun var. Bir insan beyni, bin kat daha fazla sinaptik bağlantıya sahip yaklaşık 100 milyar nörona sahip olduğundan, ideal bir nöromorfik çip yaklaşık 100 trilyon bellek birimine ihtiyaç duyacaktır. Bu da herhangi bir şirket için açıkça zor bir görev. Samsung, insan benzeri yapay zekaya kapı açmış olabilir, ancak bu hedefe ulaşılması için daha çok zaman gerekli.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*