Bilindiği üzere televizyonlar, oldukça fazla tozlanan eşyalar arasında yer alıyor. Ekran üzerindeki elektriklenmeler, gözle görmekte zorlandığımız partikülleri ve yünleri dahi topluyor. Dolayısı ile belirli aralıklarla temizlemek gerekiyor. Ancak televizyonlarımızı temizlerken bile dikkat etmemiz gereken püf noktalar mevcut. İşte televizyon temizliğine dair püf noktalar.
TV’ler nasıl temizlenir? Bu 8 kurala dikkat!
Televizyonunuzun tozunu alırken ekranına zarar vermeden temizlemeniz gerekir. Hatta TV temizlerken kendisine dahi zarar veren kişiler var. Biz de Teknolojioku ekibi olarak bu anlamda, teknoloji üreticilerinin de tavsiyeleri üzerine, kullanıcıların televizyon temizliği yaparken dikkat etmesi gereken ipuçlarını sizler için sıraladık.
Çok kısa süre içinde tozlanmakta televizyonlarımızı düzenli olarak temizlemediğimiz taktirde, bu tozlar cihazınızda kalıcı izlere sebebiyet verebilir. Dolayısı ile televizyon temizliği konusunu da değinilmesi gereken önemli bir konu olarak görmelisiniz. Eğer televizyonlarınızı kısa aralıklarla ve doğru yöntemlerle temizlerseniz, TV’nizin ömrünü uzatabilir veriminin düşmesine engel olabilirsiniz.
Çoğumuzun yüksek ödemeler yaparak aldığımız televizyonlarımızı uzun süre ve yüksek verimde kullanmak istiyorsak, sizler için aşağıda yer verdiğimiz bu 8 kuralla uymanız faydalı olacaktır. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan bu 8 kuralın neler olduğuna hep birlikte göz atalım.
- Öncelikle temizliğe başlamadan önce TV’nizin fişini çekmeniz olası riskleri azaltacaktır. (Ürünün su almaması gereken kısımlarının su alması ile kısa devre, elektrik çarpması vb)
- Temizleyiciyi direkt olarak ürünün yüzeyine sıkmayın. Aksi halde televizyonun yapısında solma ve bozulma, ekranın yüzeyinde de soyulma meydana gelebilir.
- Ürünü, yumuşak bir bez kullanarak ve sadece bir monitör temizleyicisi ile temizleyin. Eğer TV temizleyicisinden başka bir temizleyici kullanmanız gerekirse su ile 1:10 oranında seyreltin.
- Balmumu, benzin, alkol, tiner, böcek ilacı, yağ veya temizleyici gibi kimyasalları asla kullanmayın. Bunlar ürün yüzeyinin görüntüsünü değiştirebilir, ürünün üzerindeki etiketlerin soyulmasına neden olabilir
- Ürünün gövdesi kolayca çizilebildiğinden, sadece belirtilen türde bezler kullanın.
- Bezi, sadece çok az miktarda su ekleyerek kullanın. Bezde herhangi bir yabancı madde olması durumunda ürün çizilebileceğinden, temizliğe başlamadan önce bezi iyice sallayın
- Ürünü temizlerken suyu doğrudan ürünün ana gövdesinin üzerine spreyle serpmeyin.
- Ürünün içine su girmediğinden ve ürünün ıslak kalmadığından emin olun. (Bu durumda elektrik şoku, yangın veya bir arıza meydana gelebilir)
Bir yanıt bırakın