Bir süredir Marmara Denizi’nin kabusu olan musilaj hakkında temizlik çalışmaları başladı. İnsanlar denize girmek bir yana balık bile yemeye tereddüt ediyor. Bakan Kurum, Marmara Denizi’nde kirliliğe yol açan müsilaj (deniz salyası) sorunuyla ilgili Twitter hesabından yeni açıklamalarda bulundu.
Musilaj hem ülkemizde hem de dünyada ciddi problemlere yol açan bir sorun. Küresel ısınmanın da artmasıyla birlikte Marmara Denizi iflas etmek üzere. Çevre ve Şehircilik Bakanı da konuyla ilgili kolları sıvadı.
Açıklamara göre müsilaj kitlelerinin kendisinde toksik bir yapı bulunmuyormuş. Ayrıca tehlikeli bir maddeyle de karşılaşılmamış. Atıkları kontrol etmeye dayalı çalışmalar ve günlük temizlikler ise devam etmekte. Ayrıca yine Bakan Kurum’un açıklamalarına göre Marmara Denizi bir hafta öncesine kıyasla daha temiz.
Musilaj aslında tehlike teşkil etmeyecek
Bakan Kurum “Şunu çok rahat söyleyebilirim ki; yaptığımız bu çalışmalarla Marmara Denizimiz bugün, dünden, bir hafta öncesinden çok daha temiz durumda. Yaptığımız ilk çalışmalar çerçevesinde; bugün itibarıyla müsilajın tehlikeli atık olmadığı veya toksik özellik göstermediğini tespit ettik. Marmara Denizi’ne kirlilik taşıyan kaynakların tamamını kontrol altına almak için, tüm arıtma tesislerine Sürekli Atıksu İzleme Sistemi getiriyoruz.” ifadelerinde bulundu.
Bakan Kurum açıklamalarına “14 Haziran itibarıyla yaptığımız 1438 denetimde, gerekli şartları yerine getirmeyen işletmelere 7 milyon 552 bin TL idari para cezası uyguladık. Marmara Denizi’ni Koruma Eylem Planı’mız kapsamında müsilaj temizliğine hep birlikte devam ediyoruz. Cennet ülkemiz, denizimiz ve deniz canlılarımız için el birliğiyle çalışıyoruz” ifadelerini de ekledi. Marmara Denizi’nin durumu yakın zamanda ne olacak göreceğiz.
Bir yanıt bırakın